Cerebronal – savršena potpora za funkcioniranje mozga i živčanog tkiva

Pruža značajnu potporu za uspostavu normalnog funkcioniranja mozga i živčanog tkiva

 CEREBRONAL® sa zaštičenim kompleksom NTBX3®temelji se na najnovijim saznanjima neuroznanstvenika o učincima nootropnih supstanci koje utiču na normalno funkcioniranje mozga i živčanog tkiva. Nootropne supstance prolaze hematoencefalnu barijeru i imaju svoju iskoristivost u CNS-u.

  • poboljšavaju mentalne sposobnosti bez stimulacije CNS-a
  • povećavaju metabolizam i iskorištavanje glukoze i kisika u mozgu
  • i/ili aktiviraju neke druge mehanizame koji povećavaju energetski nivo mozga

Na taj način ostvaruju povoljne efekte na kognitivne deficite.

Zaštičeni kompleks NTBX3® se nalazi u dvije vrste kapsula: 15 kaps. u blisteru roza boje i 30 kaps. u blisteru plave boje.

KAKO DJELUJE   CEREBRONAL®

a) podržava normalno funkcioniranje mozga

b) podržava dobro funkcioniranje živčanog sustava

c) štiti moždane stanice od oksidativnog stresa

d) pomaže u sintezi i metabolizmu živaca i transmitera impulsa

e) stimulira proliferaciju endotelnih stanica kapilara ineurona i rasta aksona živaca (VEGF)

f) održava optimalnu sinaptičku funkciju (BDNF)

g) nema poznatih nuspojava

d) može se uzimati neograničeno dugo i uz ostale lijekove

KOME PREPORUČITI CEREBRONAL®

 CEREBRONAL® (patentirani NTBX3®) je potpora za rapidni tretman kongnitivnih deficita, pruža dodatnu potporu za održavanje normalnog funkcioniranja mozga i živčanog tkiva.

Preporučuje se osobama:

  • nakon ishemijskog i hemoragijskog moždanog udara
  • nakon traumatske ozljede mozga
  • s demencijom i Alzheimerovom bolešću
  • kratkotrajne zaboravnosti i zbunjenosti
  • opadanje koncentracije i efikasnog obavljanja uobičajenih zadataka

PREPORUKA DOZIRANJA CEREBRONALA®

CEREBRONAL® kapsule dolaze u originalnom pakiranju od 45 kapsula, dostatnih za 15 dana. Dnevna doza je jednom dnevno 3 kapsule (1 kaps iz roza blistera i 2 kaps iz plavog blistera).

STUDIJE

Postoji niz studija za svaki  pojedini sastojak sadržan u Cerebronalu®, ali i nekoliko studija koje potvrđuju blagotvorno djelovanje sinergijskog učinka sastojaka sadržanih u preparatu. Dvije studije su odrađene u Hrvatskoj.

U 2021. godini preparat je testiran MoCA testom:

Studija na 23 osobe koje su 3 mjeseca uzimale Cerebronal® pokazala je statistički značajno poboljšanje pračeno mjerenjima MoCA testom. Subjektivno, uočeno je poboljšanje kvalitete života.

U 2022. godini testiran je sam preparat:

Efikasnost Cerebronala® u poboljšanju neuronalnih markera mjerenih testom „Check My Brain“.

Kratki zaključak studije:

Studija na 60 osoba koje su uzimale Cerebronal® u propisanoj dozi u periodu od 3 mjeseca pokazala je višestruke koristi: vrijednosti markera oštećenja neurona, kognitivnog deficita i demencije p-tau181 i neurogranin su se snizile, dok se vrijednost markera obnove živčanog tkiva Vegf povisila. Subjektivno, uočeno je poboljšanje kvalitete života.

  1. godine je objavljena studija u International Journal of Molecular Sciences:

Mehanizmi popravka neurovaskularne jedinice nakon ishemije

Moždani udar s fokusom na Vegf

Studija je pokazala da je popravak neurovaskularne jedinice povezan s Vegf markerom i s njim povezanim čimbenicima. Studija je bila opravdani poticaj za testiranje Cerebronala „Check My Brain“ testom i dala opravdanu preporuku primjene Cerebronala® nakon moždanog udara.

 

Zaštićeni kompleks NTBX3 sadži:

Nukleotide – nisko molekularni spojevi u stanicama koji imaju bitnu ulogu u različitim biokemijskim procesima. Neka visoko fluktuirajuća tkiva (npr. moždano tkivo) vlastitom sintezom ne mogu zadovoljiti potrebe za nukleotidima, pa je potrebno osigurati dodatnu opskrbu prehranom ili dodacima prehrane.

Kolin – komponenta sastavnog dijela stanične membrane gdje započinje biosinteza neurotransmitera acetilkolina, važnog za prijenos signala između živaca i kognitivnih funkcija (razmišljanje, učenje, pamćenje, koncentracija). Za NTBX3® kompleks je izabran najbolji oblik kolina koji se proizvodi prema najvišim standardima. Istraživanja pokazuju da samo 10% stanovništva prima dovoljnu količinu kolina sa normalnon prehranom.

Acetil L-karnitin – aminokiselina koja služi kao prijenosnik masnih kiselina dugog lanca u stanične organele. Također ima važnu ulogu u metabolizmu aminokiselina i acetil koenzima A (acetil-CoA).

Astaksantin – dio skupine karotenoida u koju spada lutein i beta karoten, koje tijelo pretvara u vitamin A. Astaksantin organizam ne može sam sintetizirati, već ga treba osigurati prehranom ili dodatkom prehrani.

DHA – pridonosi normalnom funkcioniranju mozga.(2)

Niacin – pridonosi normalnom psihološkom funkcioniranju i normalnom funkcioniranju živčanog sustava, te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Pantotenska kiselina – pridonosi mentalnoj sposobnosti. Ima ulogu u sintezi i metabolizmu pojedinih transmitera  impulsa živaca.

Vitamin B1 –  pridonosi normalnom metabolizmu proizvodnje energije, normalnom funkcioniranju živčanog sustava i normalnim fiziološkim funkcijama.

Vitamin B2 –  pridonosi normalnom metabolizmu proizvodnje energije, dobrom funkcioniranju živčanog sustava, štiti stanice od oksidativnog stresa i pridonosi smanjenju umora.

Vitamin B6 –  pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnoj psihološkoj funkciji, smanjenju umora i iscrpljenosti, ima ulogu u razvoju crvenih krvnih zrnaca, u funkcioniranju imunološkog sustava i regulaciji hormonske aktivnosti.

Folna kiselina – pridonosi normalnoj psihološkoj aktivnosti, normalnom funkcioniranju imunološkog sustava i pomoć u smanjenju umora i iscrpljenosti.

Vitamin B12 –  pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnoj psihološkoj aktivnosti, pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti.Iima značajnu ulogu u razvoju crvenih krvnih stanica i u normalnom funkcioniranju imunološkog sustava.

Vitamin D – pridonosi normalnom funkcioniranju mišića i imunološkog sustava.

 

Cerebronal