Mali podsjetnik za lijepo i nezaboravno ljeto bez bolova

   

Kada govorimo o godišnjem odmoru, pred nama je slika prelijepe prirode, bilo da je to plavetnilo mora, zelenilo gorja ili srebrni odsjaj planina i stijena. 

    No, do ostvarenja tih snova nailazimo na razne izazove i prepreke. Najprije, naravno treba dočekati te slobodne dane, a onda putovanje.  Dali je to duga vožnja automobilom, autobusom ili vlakom, sjedenje u avionu ili vožnja motorom ili biciklom?

    Dugom izloženošću tijela u neprirodnom položaju dolazi do pritiska bilo mišića, bilo kostiju i zglobova na periferne živce, njihovog oštećenja, a oni nam to signaliziraju bolovima i pokočenošću.

Bol u leđima je začarani krug bolova u leđima uzrokovan neuromuskularnom neravnotežom.

     Ponekad nam oporavak traje par sati, ali ponekad i dva do tri dana.

      Kako si pomoći?

    Kod oštećenja perifernih živaca javlja se povećana potreba za određenim nutritijentima. U ovom slučaju uobičajenu prehranu trebamo obogatiti kombinacijom nukleotida s B-vitaminima. Ova kombinacija doprinosi ubrzanoj regeneraciji perifernih živaca, a nalazi se u Neuronal kapsulama. Kada se osjete prve nelagode, bilo da se javlja kao bol ili ukočenost, preporuka je popiti 1-2 kapsule Neuronala.

      Putovanje je uspješno prošlo, i sada su pred nama razni izazovi, od plivanja, sportskih igara, trčkaranja po barci, penjanja…

      Sada smo izloženi naglim pokretima, skliskim oblutcima, skokovima i slično, što dovodi do  istegnuća, bolova u leđima, rukama ili ramenima. Opet se radi o oštećenju perifernih živaca.  Naravno, ako su jaki bolovi treba uzeti analgetik da smirimo bol. Analgetik će smiriti bolove, ali neće doprinjeti ubrzanom oporavku oštećenih živaca. Iz tog razloga treba dodati 1-2 kapsule Neuronala, kako bi pomogli što prije “sanirati  štetu” nastalu na perifernim živcima.

Neuronal kapsule nemaju poznatih nuspojava i smiju se uzimati uz ostale lijekove neograničeno dugo.

    Podsjetnik:

   U svoju torbicu sa uobičajenim lijekovima svakako dodajte kutiju ili barem jedan blister Neuronal kapsula i jednu tubicu Oraflogo gela. Njegova primjena je za ubrzano rješavanje svih problema vezanih za desni i sluznicu usta i nosa.

    Ovo je samo mali podsjetnik šta još imati u pripremi za nezaboravno i lijepo ljetovanje.