ODUSTANITE OD DIJETA

Ljeto se bliži pa zajedno s njime i sezona dijeta. Ako volite jesti, a pritom ne želite imati višak kilograma onda ste sigurno već čuli razne priče o dijetama u kojima se gube kilogrami bez ikakvog odricanja od hrane. To su bajke! Dijetom gubite mišićni tonus i ugrožavate si zdravlje!

Želja za brzim mršavljenjem može dovesti do srčanih bolesti, osteoporoze ili gubitka mišićne mase, ali i ozbiljno ugroziti zdravlje, apel je britanske nutricionističke udruge.

NE VJERUJTE ČUDOTVORNIM DIJETAMA!fat_vs_muscle

Priče o gubitku kilograma i stjecanju željene tjelesne figure bez tjelovježbe su jeftini marketinški trikovi usmjereni na prodaju određenog proizvoda.  Ako ste već probali tako neki eksperiment vjerojatno ste sada oprezniji.

Prvo i osnovno, ukoliko želite smršaviti, treba promijeniti prehrambene navike ukoliko su one loše. Pet obroka dnevno, 2 litre vode, konzumirati više povrća, voća, mesa, ribe, smanjiti unos bespotrebnih šećera i ugljikohidrata su alfa, a tjelovježba je omega zdravog tijela i duha. Da! Tjelovježba i zdrava prehrana, jednostavnije ne može biti.

p.s. Pogledajte razliku u volumenu između jednake težine masti i mišića (5 lb = 2.26 kg)!

 

 

 

Vježbanjem i zdravom prehranom hranite svoje mišiće i njihov se volumen povećava, a mast se topi. Sve što trebate napraviti je započeti s vježbanjem i pravilnom prehranom. Nakon dvadeset i dva dana steći će te naviku vježbanja, a nakon mjesec dana će te primijetiti prve pozitivne promjene, a svi drugi će ih primijetiti nakon 12 tjedana.

 

Vjerujete nam, ako krenete sada za tri mjeseca će te si biti zahvalni! 

Uostalom, tjelovježba i raznolika prehrana su način života. Njihova kombinacija je pobjednička kombinacija u borbi protiv stresa, bolesti i temelj za zdrav i ispunjen život.  Slijedi nekoliko zanimljiva činjenica o zdravom načinu života;  suvremena metoda liječenja depresije isključuje tablete, a bazira se isključivo na uravnoteženoj prehrani i tjelovježbi. Tjelovježba i zdrava prehrana povećavaju snagu mozga, štite od bolesti, omogućuje vam da jedete više i pune vas pozitivnom energijom!
fitness

 

L-karnitin

UZ TJELOVJEŽBU I ZDRAVU PREHRANU U POSTIZANJU ŽELJENIH REZULTATA POMAŽE L-KARNITIN!

L-karnitin je jedini proizvod koji ćemo vam preporučiti za uspješno topljenje masnoća, ali samo ukoliko trenirate i ukoliko jedete zdravo. Ako mislite da će te samo konzumacijom L-karnitina izgubiti željene masnoće, varate se.

ŠTO JE L-KARNITIN?

L- karnitin je prirodni dodatak prehrani. Svi ga u tijelu već imamo, a naše tijelo ga proizvodi samo u jetri i bubrezima. On pomaže mastima da se pretvore u energiju. Slikovito, ako je tijelo motor, a masti su benzin koji ga pokreće, L-karnitin je ulje koje podmazuje sustav. Bez L-karnitina sustav je nepodmazan, naše tijelo se osjeća umorno jer mu nedostaje energije. Tada nam tijelo signalizira da je gladno i nema nam druge nego da jedemo.

KAKO L-KARNITIN DJELUJE?

Ako ga nemamo dovoljno u tijelu, dodatak L-karnitina će nas učiniti poletnijima i energičnijima. Osjećaj gladi će se smanjiti, a poboljšat će se tjelesne funkcije i koncentracija. Ako L-karnitina imamo dovoljno u tijelu, dodatna količina neće negativno djelovati (L- karnitin općenito nema nikakvih poznatih negativnih nus- pojava), ali tada nećemo osjetiti efekt koji osjetimo kad ga nemamo dovoljno u tijelu.

Pomaže li L- karnitin u riješavanju celulita?

Istraživanja kažu – DA. On pomaže u procesu pretvorbe masti u energiju, uz njega masti (i celulit) sagorijevaju brže. Kreme protiv celulita često sadrže L- karnitin.

UPOTREBA

L- karnitin može se uzimati svakodnevno u količinama do maksimalno 4 grama. Za ljude s normalnim potrebama dovoljno je 1g dnevno. Potrebu za većim količinama imaju sportaši i jetreni/ bubrežni bolesnici koji ne mogu proizvesti dovoljnu količinu u tijelu.
Preporučuje se uz doručak uzeti 500 mg. Ako se bavimo nekom fizičkom aktivnošću, bilo aerobnom ili anaerobnom, onda pola sata prije aktivnosti uzimamo još 500 mg.

KUPITI ILI NE KUPITI L-KARNITIN?

Ova odluka treba biti individualna. Oko L-karnitina postoje određene kontroverze. Neki kritičari tvrdi da je fama o L-karnitinu napuhana i da je to maslo farmaceutske industrije, da L-karnitin uopće nije potreban u dodatnim količinama.

Iskustva s L-karnitinom

Unatoč tvrdnjama skeptika, iskustva mnogih sportaša kao i ne- sportaša pokazuju da je ovaj pripravak itekako djelotvoran. Dodatno, pozitivan efekt se pojačava kod osoba koje su kombinirala L-karnitin s programom mršavljenja (tjelovježbom i zdravom prehranom), tada se masne naslage otapaju puno brže nego bez L-karnitina.

Posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom, tu smo zbog vas.

I upamtite, vrijeme ide, a jedino što trebate je biti uporni i ne odustati! 😀
Kupite svog saveznika u topljenju masti.