Priprema kože za ljeto

priprema_koze_nemec_pharmacia

Svako proljeće poželimo si sunca i preplanulosti. Sunčanje je ugodno i zdravo. Sunčeve zrake omogućuju vezanje kalcija u kostima i snažan su prirodni baktericid.

Da bi maksimalno iskoristili samo prednosti sunca, iznimno važan korak jest temeljita priprema kože za izlaganje sunčevim zrakama.

 

  1. HIDRATIZIRAJTE KOŽU

Hidratantna krema ne štiti od sunca, ona je održava zdravom i otpornijom na UV – zrake.

 

  1. PREHRANA BOGATA KAROTENOM I VITAMINOM E

Namirnice bogate Beta – karotenom uvelike pospješuju tamnjenje uslijed sunčanja, jer je neophodan za stvaranje pigmenta melanina u koži. Upravo zato, preporučuje se stvaranje zaliha i početak uzimanja beta karotena tjednima prije samog izlaganju sunčevim zrakama. Iako mrkva prednjači s količinom beta karotena, možemo ga naći i u zelenom povrću kao što su špinat i blitva te šparoge, i u voću: dinja, kruška, jabuci, mangu…

Danas ga možemo pronaći i u ljekarnama kao dodatak prehrani te tako spriječiti nedostatak istog.

 

  1. POSTEPENO IZLAGANJE SUNCU

Postepenom izlaganju sunčevim zrakama izbjegavamo mogućnost dobivanja opeklina i smanjujemo rizik od raka kože.

Korištenjem krema sa zaštitnim faktorom izbjegavamo pojavu crvenila te neugodnost koja dolazi s istim.

 

  1. PILING KOŽE

Piling je vrlo važan korak prije izlaganja suncu. On omogućuje našoj koži da se riješi mrtvih stanica te spriječava neravnomjerno tamnjenje.

Naša kože tamni u trenutku kada sunce stimulira proizvodnju pigmenta melanina u koži, koji zatim potamnjuje gornji sloj kože. Rađenjem pilinga svakih 3 tjedna omogućujemo trajniju preplanulost te zdraviju kožu.

 

Zaštita kože koja se temelji na prirodnom mehanizmu zaštite kože (hidratacija, prehrana, piling) korisna je potpora kremama sa zaštitnim filterom. Taj se proces može aktivirati stimuliranjem prirodnog metabolizma kože koji postižemo dnevnim nanosom funkcionalnih aktivnih sastojaka na kožu koji ubrzavaju mehanizam melanogeneze. Proizvodnja melanina može se tako ubrzano stimulirati da već kod prvih izlaganja suncu prirodno štiti kožu od štetnih ultraljubičastih zraka.

 

Podsjećamo na važnost hidratacije tijela i kože, kako bi koža uvijek bila zdrava i elastična ( kada osjetimo žeđ, zapravo smo 1-2% dehidrirali.)

Ne čekajte žeđ, glavobolju, žudnju za slatkišima, grčeve u mišićima te spriječite vrućicu i zimicu unošenjem dovoljne količine tekućine.

 

PROVJERITE NAŠU PONUDU PROIZVODA