Što je Lyprinol® Advanced?
Lyprinol® Advanced je poboljšana verzija Lyprinola® i predstavlja novu generaciju dodataka prehrani.
Osim glavnog aktivnog sastojka, PCSO-524® sadrži ulje krila sa astaksantinom i fosfolipidima.
Ovaj kompleks sastojaka zaštićena naziva ESPO-572® sinergističkog je djelovanja, dizajniran za povećanu i olakšanu apsorpciju djelatnih tvari, a time i povećanju njihove brzine učinkovitosti.
Zašto odabrati Lyprinol® Advanced?
Prirodni, vrlo učinkovit sastojak PCSO-524® sadrži 92 masne kiseline dobivene prirodnim putem iz novozelandske zelenousne dagnje (Perna canaliculus).
50 miligrama patentiranog aktivnog sastojka u jednoj kapsuli, što Lyprinol® čini 125x jačim od praha zelenousne dagnje
Ublažava nelagodu uzrokovanu ukočenošću zglobova i pomaže kod drugih uobičajenih problema sa zglobovima.
100% siguran za upotrebu – meso dagnji je stabilizirano prije ekstrakcije masnih kiselina kako bi se spriječila opasna oksidacija proizvoda.
Doprinosi ublažavanju tegoba u zglobovima, vezivnom tkivu i mišićima.
Sportašima pridonosi 50% bržem oporavku zglobova i mišića nakon treninga i natjecanja.
Dokazan je doprinos povećanju kapaciteta pluća, a time i doprinos lakšem disanju (astmatičari) i izdržljivosti kod natjecanja (maratonci, biciklisti …).
Ne iritira sluznicu želuca, pa nema neugodnog osjećaja ili pritiska u želucu prilikom uzimanja.
Zadovoljava dnevne potrebe za omega-3 nezasićenim masnim kiselinama, što osigurava optimalno funkcioniranje organizma.
ESPO-572®
ESPO-572®, patentirani aktivni sastojak sa sinergističkim učinkom, spaja snagu dva jedinstvena morska sastojka.
Zajedno tvore poboljšani i jači kompleks prirodnih morskih lipida ESPO-752®:
– patentirani kompleks PCSO-524® iz zelenousne dagnje (Perna canaliculus)
– ulje bogato fosfolipidima iz antarktičkog krila (Euphausia superba)
Aktivni sastojak ESPO-572® rezultat je dugogodišnjeg istraživanja na području spajanja i izdvajanja lipidnih skupina i esencijalnih masnih kiselina. Istraživanje učinkovitosti morskog ekstrakta PCSO-524® dokazuje učinkovitost Lyprinola®,a uz dodatak ulja antarktičkog krila bogatog omega-3 masnim kiselinama, fosfolipidima i astaksantinom poboljšana je i potpomognuta još bolja i brža apsorpcija, a time i učinkovitost Lyprinol® Advanceda.
Patentirani proces proizvodnje
Lipidni ekstrakt PCSO-524® dobiven je i doveden u funkcionalni režim doziranja (nakon niz godina istraživanja) superkritičnom ekstrakcijom CO2 tehnologije.
Aktivne komponente izolirane su bez prisustva topline i kisika, 100% -tne čistoće bez tragova otapala i drugih onečišćenja. Na ovaj način dobiva se 100% koncentrirani ekstrakt zelenousne školjke koji je 125 x učinkovitiji od praha iste.
Zelenousne školjke uzgajaju se u kristalno čistim vodama Novog Zelanda(zaštićeni park prirode).
Održiva, visoko učinkovita proizvodnja ima izuzetno nizak negativan utjecaj na okoliš. Bioaktivna lipidna matrica je aktivni sastojak Lyprinola®, 100% je prirodna i ne uzrokuje poznate nuspojave.
Prirodni, vrlo učinkovit sastojak PCSO-524® sadrži 92 masne kiseline, od toga 31 nezasićenu.
Antarktički kril
Ulje krila prisutno u Lyprinol® Advanced pruža dodatne zdravstvene prednosti pružanjem podrške zdravlju srca, zglobova i mozga zahvaljujući jedinstvenom sadržaju omega-3 masnih kiselina. Osim omega-3 masnih kiselina, kril ulje također sadrži astaksantin, snažan antioksidans koji ima mnoge zdravstvene prednosti, uključujući zaštitu stanica od oštećenja slobodnih radikala.
Ključna komponenta krilovog ulja, koja Lyprinol® Advancedu daje poboljšanu bioraspoloživost i jače djelovanje, su fosfolipidi, koji su ključni građevni blokovi staničnih membrana. Prisutnost fosfolipida pomaže u transportu nezasićenih masnih kiselina kroz stijenku crijeva, što dodatno povećava njihovu bioraspoloživost, jer pomaže masnim kiselinama da brže prodru kroz staničnu membranu.
Astaksantin
Astaksantin pripada skupini karotenoida ksantofila (pigmenata topivih u mastima), koji se nalaze uglavnom u moru, gdje daju narančasto-ružičastu boju mnogim morskim vrstama, posebice lososima, rakovima, krilu i jastozima. Boja prirodnog astaksantina ima fizičku i biološku funkciju u životinjskom svijetu.
Najbogatija astaksantinom je alga Haematococcus pluvialis.
Haematococcus pluvialis je alga koja živi u teškim morskim uvjetima, a životnu zaštitu je razvila štiteći se astaksantinom. Nalazi se u vodenom okolišu obitavanja krila kojem služi kao hrana i na taj način obogaćuje antarktički kril astaksantinom.
Astaksantin je 17x snažniji od ekstrakta sjemenki grožđa, 18x snažniji od ekstrakta borove kore, 40x jači od beta karotena, 75x jači od alfa lipoične kiseline, 500x jači od vitamina E, 560x jači od zelenog čaja, 800x jači od koenzima Q10, 1500x jači od kurkume, 3000x jači od resveratrola i čak 6000x jači od vitamina C.
*Jači znači 1000x brži u neutraliziranju singletnog kisika.
Nezasićene omega-3 masne kiseline
Omega-3 je zajednički naziv za skupinu dugolančanih polinezasićenih masnih kiselina koje su važne za naše zdravlje i normalno funkcioniranje organizma jer sudjeluju između ostalog u procesima stanične membrane i protuupalnim procesima. Omega-3 masne kiseline važna su komponenta membrana koje okružuju svaku stanicu u tijelu.
Prehrana suvremenog čovjeka vrlo je bogata biljnim masnoćama, koje su zdravije od životinjskih po manjem udjelu zasićenih masti, no uglavnom se sastoje od omega-6 masnih kiselina. Uobičajeni omjer unosa omega-6 i omega-3 masnih kiselina u razvijenom svijetu je jako u korist omega-6, a preporučuje se obrnuti omjer od 5:1. Zato je vrlo važno voditi računa o dovoljnom unosu omega-3 masnih kiselina i tako smanjiti previsok omjer između omega-6 i omega-3.
Sadržaj ovog članka temelji se na nizu istraživanja, a neka od njih su u prilogu:
1. Cho S. H., Y. B. Jung, S. C. Seong, et al. “Clinical efficacy and safety of Lyprinol, a patented extract from New Zealand greenlipped mussel (Perna canaliculus) in patients with osteoarthritis of the hip and knee: a multicenter two-month clinical trial.” Allergie & Immunologie (Paris) 35(2003): 212–216.
2. Dugas B. “Lyprinol inhibits LTB4 production by human monocytes.” Allergie & Immunologie 32(2000): 284–289.
3. Emelyanov A. G. Fedoseev, O. Krasnoschekova, et al. “Treatment of asthma with lipid extract of New Zealand green-lipped mussel: a randomised clinical trial.” European Respiratory Journal 20(2002): 596–600.
4. Gibson R. G., S. L. M. Gibson, V. Conway, et al. “Perna canaliculus in the treatment of arthritis.” The Practitioner 224(1980): 955– 960.
5. Gibson S. L. M., and R. G. Gibson. “The treatment of arthritis with a lipid extract of Perna canaliculus: a randomized trial.” Complementary Therapies in Medicine 6(1998): 122.
6..By Carl D. Thompson Created 06/04/2009 – 11:41
7.Emelyanov A, et al. ” Treatment of asthma with lipid extract of New Zealand green-lipped mussel: a randomised controlled clinical trial.” Eur Respir J, 20(3), 596-600 20021.
8.SLM. Gibson, RG. ”The treatment of arthritis with lipid extract of Perna Canaliculus; a randomised trial.” Compl Tuer Med 1998; 6; 222-126.
9.Whitehouse MW, et al. “Anti-inflammatory Activity of a Lipid Fraction (Lyrinol) from the NZ Green-Lipped Mussel. Inflammopharmacology. 1997;5:237-246.
10.Karen J Murphy et al, “Can dietary supplementation with the New Zealand green-lipped mussel (NZGLM) reduce pro-inflammatoryeicosanoids and cytokines in vivo.” Data on File, Pharmalink, submitted for publication.
11.Se Hang Cho, et al, “Clinical efficacy and safety of Lyprinol, a patented extract from New Zealand green lipped mussel (perna canaliculus) in patients with osteoarthritis of the hip and knee: Multicentre clinical trial with a 2 months treatment period.” The Newest Medical Journal (Korea) 2002 5.6, pages 27-33
12.Lau, CS, et al, ”Treatment of knee osteoarthritis with Lyprinol, lipid extract of the green-lipped mussel- a double blind placebo controlledstudy.” Progress in Nutrition, 6(1), 17-31, 2004.
13.Sinclair, AJ, et al, Marine Lipids: “Overview, New insights and lipid composition of Lyprinol”. Allerg. Immunol. (Paris), 32: 261-71, 2000
14.Hertz, N, The effect of a stabilised oil (Lyprinol) from green lipped mussel (perna Canaliculi) on pain and activities of daily life in patients withosteoarthritis in the knee and/or hip. A pilot investigation.” 1999, Data on file, Pharmalink
15.Halpern, GM. “Anti-inflammatory effects of a stabilized lipid extract of perna canaliculus
16.Gibson, LM, ”The effect of a lipid extract of the New Zealand green-lipped mussel in three cases of arthritis.” J. Alt. & Comp. Med. 6(4), 351-345, 2000
17.Whitehouse MW, Butters, DE, “Combination anti-inflammatory therapy: synergism in rats of NSAIDs I corticosteroids with some herbal / animal products.” Inflammopharmacology 11(4-6) 453-464, 2003
18.Gruenwald,J, et al. “Efficacy and tolerability of a combination of Lyprinol and high concentrations of EPA and DHA in inflammatory rheumatoid disorders.” Advances in Therapy. 21(3), 197-201, 2004