Aloa Vera i njena čudotvorna svojstva

Postoji toliko nevjerojatnih koristi od Aloa vere (aloe barbadensis). Indijanci ju također nazivaju “štapić neba” a postoji više od 500 vrsta ove čarobne biljke.

Ako kod kuće već nemate biljku aloe vere, odmah je trebate početi uzgajati! Iako je složena biljka, tako je jednostavna za uzgoj i lako je održavati na životu!

S više ljekovitih tvari, ovo je jedna biljka koja bi vam mogla promijeniti život.

 

 

Prednosti biljke Aloe Vera

Aloe vera sadrži mnogo esencijalnih hranjivih sastojaka i minerala za dobro zdravlje, a sadrži vitamine skupine B, C, E i B12, što je ključni dodatak vegetarijancima i veganima.

Ova biljka sadrži i antivirusna i antibakterijska svojstva, što je posebno dobro za liječenje mnogih bolesti kože. Sve u svemu, fantastičan je način održavanja hidratacije tijela, bilo da ju pijete ili nanosite na kožu.

Ljekovite blagodati aloe

Aloa pruža brojne blagodati za vašu kožu, kosu, probavni sustav i još mnogo toga!

 

Koža: Aloa neutralizira učinke UV zračenja, a također može pomoći u popravljanju kože od postojećih UV oštećenja. Korištenje aloa vere kao hidratantnog sredstva može vam pomoći smanjiti pojavu sitnih linija i bora.

Uz to, svojim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima pomaže u uklanjanju akni, štiti rane, ogrebotine i opekline od infekcije, i pomaže da te kožne tegobe brže zacijele.

Kosa: Aloe vera pomaže ubrzati rast kose smanjujući količinu ulja koje vaše vlasište proizvodi, otvarajući tako pore za povećanje rasta. Također smanjuje perut vlaženjem vlasišta i folikula kose.

Probavni sustav: ako vaš probavni sustav ne radi ispravno, on blokira cijelo tijelo da radi normalno. Tako gubite puno važnih hranjivih tvari!  Aloa može pomoći kod mnogih probavnih tegoba poput osjetljivog želuca, zatvor i kod problema iritabilnog crijeva.

Aloa vera sok normalizira zdrave bakterije u vašim crijevima i pomaže u održavanju vašeg probavnog trakta.

Rješavanje žgaravice: Spojevi iz aloe vere pomažu u kontroli izlučivanja kiseline u vašem želucu. Ako se borite sa žgaravicom, ispijanje soka od aloje također vam može pomoći ublažiti nelagodu.

Ova čudesna biljka poznata je i po nazivu “biljka besmrtnosti”  jedna je od glavnih sastojaka Oraflogo gela i otopine.

Više o Oraflogu pročitajte na: nemecpharmacia.hr/…ine/oraflogo-gel-10-ml