Vitamini za zdravlje živčanog sustava? – Neuronal

Unosite li dovoljno vitamina?

Ubrzani način života nesumnjivo djeluje kako na sveukupni organizam, tako najviše na živčani sustav pa se često na kraju dana osjećamo iscrpljeno, umorno, nervozno te se zna pojaviti razdražljivost i slabost.
Ubacivanjem pojedinih vitamina i minerala možemo pripomoći našem tijelu da ubrza sam proces oporavka te nam je izlazak iz zatvorenog kruga i osjećaja nemoći osiguran.

Nukleotidi

Povečane potrebe za nukleotidima javljaju se kod sportaša, u mladenačkoj dobi kod intenzivnog rasta, stresnih stanja i raznih oboljenja kako akutnih, tako i kroničnih. U takvim slučajevima organizam ne može osigurati dovoljnu količinu nukleotida uobičajenom prehranom i samosintezom, već moramo pripomoći posebnom prehranom bogatom nukleotidima ili dodacima prehrani.
Kombinacija nukleotida u Neuronalu osim što pridonosi bržem oporavku kod oštećenih perifernih živaca, oni također igraju ulogu u regulaciji stanične energije i homoestaze proteina kako bi se olakšao popravak, oporavak i obnavljanje funkcije tkiva.
Osim doprinosa kod oštećenih perifernih živaca, ponovne uspostave stanične obrambene funkcije, nukleotidi doprinose i oporavku kod oštećenja sluznice crijeva, obnavljanje jetre te blagodati za crijevnu mikrobiotu.

Uz skupinu nukleotida, Neuronal je popraćen i vitaminima B skupine:

  • Tiamin pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Zalihe ovog vitamina u tijelu su relativno male te je potrebno voditi računa o njegovoj količini u našem organizmu. Višak tiamina se izlučuje u urinu.
  • Niacin (nikotinamid) je jedan od najvažnijih vitamina B-kompleksa. Doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava.
  • Piridoksin, moramo, kao i druge vitamine B kompleksa, redovito obnavljati u našem organizmu. Pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog i imunološkog sustava i normalnoj sintezi cisteina.
  • Folnu kiselinu organizam ne može sam sintetizirati, pa se mora dobiti iz hrane. Ona ima ulogu u diobi stanica, a doprinosi normalnoj sintezi amino kiselina.
  • Cijanokobalamin ima ulogu u diobi stanica i doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Ljudsko tijelo predviđeno je za kretanje, a zbog užurbanog stila života potrebe za kretanjem sve manje ispunjavamo. Zbog manje kretanja i nepravilnog položaja tijela započinjemo začarani krug boli. Što se manje krećemo, bol je jača, a što je bol jača, manje se krećemo.
Samostalni učinak dodataka prehrani s nukleotidima ili kombinacija s već postojećom terapijom predstavljaju poprilično novo i revolucionarno otkriće. Pokazano je kako nukleotidi imaju pozitivno djelovanje na smanjenje boli u pacijenata s hernijom diska, s kompresivnom neuralgijom, s perifernom neuropatijom uzrokovanom uklještenjem živca i s neuropatskom boli općenito.

https://nemecpharmacia.hr/trgovina/kraljeznica-i-zglobovi/neuronal-rijesenje-za-ostecene-zivce/

*Vitamini.hr