Top 5 vitamina i minerala za srce i krvne žile

TOP 5 VITAMINA I MINERALA ZA SRCE I KRVNE ŽILE

Srce je jedan od najvažnijih vitalnih dijelova ljudskog tijela. Pravilna i uravnotežena prehrana ključna je za snažno i zdravo srce. Osim uravnoteženom prehranom srce možemo osnažiti i tjelovježbom koja samim time osnažuje i cijeli kardiovaskularni sustav.

U jačanju srca nam pomaže:

OMEGA – 3 MASNE KISELINE: “lijek” za mozak i zglobove a ključna za zdravlje srca i krvnih žila. Tijelo samo ne može tvoriti omega – 3 masne kiseline, zato moramo organizmu osigurati dovoljan unos ovih masnih kiselina.

MAGNEZIJ: jedan od najvažnijih minerala koji djeluje regulatorno na višak kalcija koji se povezuje sa grčenjem srčanog mišića, točnije srčanim udarom.

KOENZIM Q10: koji još nazivaju “gorivom” za rad stanice, tvar slična vitaminima koja je čak snažniji antioksidans od vitamina. Osnažuje oslabljeno srce i regulira visok tlak.

Nakon 40-te godine tijelo stvara 30% manje koenzima Q10 a do 80-te godine ta se brojka udvostručuje!!

CINK: nalazi se gotovo u svakoj tjelesnoj stanici i ima važnu ulogu u našem organizmu. Neutralizira štetno djelovanje bakra (jedan od uzročnika artritisa), jača prirodni imunitet, čuva mozak, reproduktivno zdravlje i srce te pomaže smanjenju kolesterola.

VITAMINI B SKUPINE: štite mozak i srce te manjak istih može ugroziti vaše zdravlje i povećati rizik od nastanka poremećaja u radu živčanog i kardiovaskularnog sustava. Prednosti uzimanja vitamina B skupine su poboljšanje pamćenja, povećanje energije, poboljšanje stanja kod visokog krvnog tlaka i povišenog homocisteina.

– Čuvajte svoje zdravlje jer kako nam kaže Robert Urich: “ Zdrava vanjština počinje od unutrašnjosti.”

Akcija

Kapsule za srce i krvožilni sustav

Cardiovasc Plus – srce i krvne žile

33.53 134.12  PDV uključen u cijenu